Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa

Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvosto

§ 10

17.04.2019

 

Dekaanin ehdotus akateemiselle rehtorille yliopistonlehtorin tehtävään, alana ympäristömikrobiologia, otettavasta henkilöstä. Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n mukaan dekaanin tehtävänä on tehdä ehdotus rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan. Johtosäännön 11 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävänalasta ja tehtävämäärityksestä.

 

Tiedekunnan ympäristö- ja biotieteiden laitoksen v. 2016 käynnistynyt koulutuksenuudistus biologian ja ympäristötieteen yhteisen koulutusohjelman toteuttamiseksi on edennyt aikataulussaan. Laitoksen tarjoaman koulutuksen opetusresurssien ja -osaamisen tarkastelu aineenopettajakoulutuksen ja ympäristömuutoksen biologian opetuksen järjestämisen kannalta on siten ajankohtaista. Ympäristöterveyden- ja teknologian koulutuksen osalta kehitystyö jatkuu. Yleisesti ottaen oppimisympäristöjen ja ohjausosaamisen kehittämisellä sekä jatkuvan oppimisen edellytysten parantamisella pyritään vastaamaan alan koulutuksen keinoin tulevaisuuden työelämän osaamistarpeisiin.

 

Ympäristö- ja biotieteiden laitoksella valmistellun mukaisesti esitetään täytettäväksi ympäristömikrobiologian yliopistonlehtorin tehtävä. Tehtävänkuvaus on seuraavanlainen:

 

Yliopistonlehtorin opetus- ja tutkimusalana on ympäristömikrobiologia. Yliopistonlehtori antaa alaan liittyvää perus-, aine- ja syventävää opetusta sekä ohjaa opinnäytteitä. Yliopistonlehtori on osaltaan arvioimassa ja kehittämässä alan koulutusta ja jatkuvaa oppimista sekä oppimisympäristöjen ja -menetelmien käyttöä koulutuksessa. Opetustehtävien lisäksi yliopistonlehtori harjoittaa oman alansa tutkimustyötä ja osallistuu tutkimusalan kehittämiseen liittyen erityisesti vesiympäristöihin. Tehtäviin kuuluu laitos- ja organisointitehtäviä. Alan opetusta ja ohjausta annetaan ympäristö- ja biotieteiden laitoksella suomeksi ja englanniksi. Tehtävään valittavalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa sekä kykyä opettaa tarvittaessa englannin kielellä.

 

Ympäristö- ja biotieteiden laitos esittää, että yliopistonlehtorin, alana ympäristömikrobiologia, tehtävään otetaan suoraan ilman julkihakua FT, dosentti Eila Torvinen 1.8.2019 lukien toistaiseksi.

 

Eila Torvinen on hoitanut em. yliopistonlehtorin tehtävää edeltänyttä ma. ympäristömikrobiologian yliopistonlehtorin tehtävää 1.8.2016 alkaen ja on pätevöitynyt tutkijana sitä edeltäneiden yliopistotutkija- ja yliassistenttikausiensa aikana vuodesta 2007 lähtien ja joihin hänet on valittu julkihaun kautta. Torvisen tutkimustoiminta on aktiivista ollen osana laajempaa vesitutkimuksen kehittämistä yliopistossa. Hänen opetuskokemuksensa ja -osaamisensa on kattavaa ympäristötieteen alalla. Torvisen CV, julkaisuluettelo ja opetusportfolio liitteenä.

 

Yliopistonlehtorin palvelusuhteeseen valittavan tulee olla soveltuvan tohtorin tutkinnon suorittanut, ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito (johtosääntö 31§). Tehtävään valittavalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa sekä kykyä opettaa tarvittaessa englannin kielellä.

 

Eila Torvinen täyttää johtosäännössä mainitut yliopistonlehtorin kelpoisuusvaatimukset ja tehtävämäärityksen edellytykset.

 

Tiedekunnan dekaani esittää akateemiselle rehtorille, että FT, dosentti Eila Torvinen otetaan ympäristömikrobiologian yliopistonlehtorin tehtävään 1.8.2019 alkaen toistaiseksi.

 

Esitys 1:

Tiedekuntaneuvosto käsittelee täytettävänä olevan yliopistonlehtorin tehtävän tehtäväalan ja tehtävämäärityksen.

 

Esitys 2:

Tiedekuntaneuvosto käsittelee dekaanin ehdotuksen tehtävään otettavasta.

 

 

Päätös 1:

Esityksen mukainen.



Päätös 2: Esityksen mukainen.


Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa