Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa

Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvosto

§ 5

17.04.2019

 

Professorin, metsien käytön optimointi, erityisesti metsätiedon hankinta optimointilaskelmiin tehtävän tehtäväntäyttöseloste ja dekaanin ehdotus apulaisprofessori Petteri Packalenin kutsumiseksi tehtävään. Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

 

Apulaisprofesssori Petteri Packalen on otettu apulaisprofessorin, metsien käytön optimointi Tenure Track, tehtävään ajalle 1.10.2015-30.9.2019. Tehtävä on sijoitettu tiedekunnan metsätieteiden osastolle. Tenure Track toimikunta on puoltanut arvioinnin käynnistymistä kokouksessaan 7.3.2019.

 

Varsinaisen arvionnin tekee Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 30 §:n mukaisena tiedekunnan tehtävätäyttötoimikuntana toiminut arvointiryhmä puheenjohtajanaan dekaani Jukka Jurvelin, jäseninään metsätieteiden osaston johtaja, professori Jyrki Kangas sekä professori Mikko Kolehmainen ympäristö- ja biotieteiden laitokselta.

 

Toimitettujen asiakirjojen ja haastattelun perusteella arviointiryhmä päätyi siihen, että lainmukaiset edellytykset kutsumenettelyn käynnistämiseksi täyttyvät ja että apulaisprofessori Petteri Packalen on kutsuttavissa alansa professuuriin. Arviointiryhmä ehdottaa tehtävänalaa tarkennettavaksi: Metsien käytön optimointi, erityisesti metsätiedon hankinta optimointilaskelmiin. Arviointiryhmän muistio sekä Packalenin cv, opetusportfolio ja julkaisuluettelo ovat esityslistan liitteenä.

 

Yliopistolain (558/2009) 33 §:n mukaan professorin tehtävä voidaan täyttää kutsusta haettavaksi julistamatta silloin, kun tehtävään voidaan kutsua ansioitunut henkilö tai tehtävään valitaan määrärajaksi. Tehtävään voidaan valita kutsusta vain henkilö, joka kiistatta täyttää kelpoisuusvaatimukset.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 31 §:n mukaan professorin palvelusuhteeseen toistaiseksi tai yli kaksivuotiskaudeksi valittavan tulee olla tieteellisesti tai taiteellisesti pätevä ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito ja, jos se on tärkeää tehtävän hoitamiselle, käytännöllinen perehtyneisyys tehtäväalaan.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n mukaan dekaani päättää professorin tehtävänalasta ja tehtävänmäärityksestä tiedekuntaneuvostoa kuultuaan. Dekaani päättää, vaaditaanko professorilta käytännöllinen perehtyneisyys tehtäväalaan. Dekaani tekee ehdotuksen rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Metsien käytön optimointi, erityisesti metsätiedon hankinta optimointilaskelmiin professorin tehtävän tehtäväntäyttöseloste sisältää johtosäännön edellyttämät tehtäväalan ja tehtävämäärityksen sekä esityksen tehtävään kutsuttavasta. Luonnos tehtäväntäyttöselosteesta liitteenä.

 

Kutsuttava on hyväksynyt tehtäväntäyttöselosteen ja tehtävämäärityksen.

 

Esitys:

Tiedekuntaneuvosto käsittelee 'Metsien käytön optimoinnin, erityisesti metsätiedon hankinta optimointilaskelmiin professorin tehtäväntäyttöselosteen sekä dekaanin ehdotuksen tehtävään kutsuttavasta.

 

Päätös:

Esityksen mukainen.


Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa