Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa

Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvosto

6

17.03.2020

 

6

Dosentin arvon myöntäminen YTT Jaana Minkkiselle

 

Valmistelija: Ulla Hurskainen

 

Dnro 1271/01.08.00/2019

 

YTT Jaana Minkkinen on hakenut sosiaalipsykologian, erityisesti lasten ja nuorten hyvinvointitutkimuksen (Social Psychology, special field Well-Being Research in Children and Adolescents) dosentin arvoa Itä-Suomen yliopistoon. Dosenttihakemus on pantu vireille 22.8.2019 Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnassa.

 

Yliopistolain (558/2009) 89 §:n mukaan yliopisto voi hakemuksesta myöntää dosentin arvon henkilölle, jolla on perusteelliset tiedot omalta alaltaan, julkaisuilla tai muulla tavoin osoitettu kyky itsenäiseen tutkimustyöhön tai taiteelliseen työhön sekä hyvä opetustaito.

 

Yhteiskuntatieteiden laitos on todennut dosentuurin tarpeelliseksi ja tarkoituksenmukaiseksi laitoksen tutkimuksen ja opetuksen kannalta seuraavin perustein: "YTT Jaana Minkkisen lasten ja nuorten hyvinvointiin liittyvä asiantuntemus täydentää hyvin UEF:n sosiaalipsykologian opettajakunnan asiantuntemusta ja sopii oppiaineen hyvinvointitutkimuksen traditioon. Sitä voitaneen hyödyntää myös sosiaalityön oppiaineessa."

 

Johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää dosentin arvon myöntämisestä.

 

Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan dekaani päätti 31.10.2019 kutsua asiantuntijoiksi dosentti Päivi Bergin (Jyväskylän yliopisto) ja dosentti Laura Kestilän (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) antamaan lausuntonsa YTT Jaana Minkkisen tieteellisestä pätevyydestä sosiaalipsykologian, erityisesti lasten ja nuorten hyvinvointitutkimuksen dosentin arvoa varten. Dekaanin nimeäminä asiantuntijoina toimineet Berg ja Kestilä puoltavat sosiaalipsykologian, erityisesti lasten ja nuorten hyvinvointitutkimuksen dosentin arvon myöntämistä Minkkiselle.

Minkkinen on suorittanut seuraavat tutkinnot: YTT v. 2015 (Tampereen yliopisto), YTM v. 2005 (Tampereen yliopisto). Lisäksi hän on suorittanut kasvatustieteen perusopinnot v. 1997 (Helsingin yliopisto) ja erilaisia tilastokursseja vv. 2012-2017 (mm. Utrecht University, University of Essex). Nykyisessä tehtävässään tutkijatohtorina Tampereen yliopistolla Minkkinen on toiminut 2.1.2018 alkaen. Aikaisemmin hän on toiminut mm. tutkijatohtorina vv. 2015-2018 (Tampereen yliopisto), tutkijana 2013-2015 (Tampereen yliopisto) sekä tohtoriopiskelijana vv. 2010-2015 (Tampereen yliopisto).

 

Dosentilta vaaditaan hyvä opetustaito (Yliopistolaki 558/2009). Dekaani voi vapauttaa hakijan opetusnäytteen antamisesta, jos opetusansiot ovat tiedekunnan dosenttiohjeen mukaisesti todennettavissa muutoin. Dekaani on 25.2.2020 tekemällään päätöksellä vapauttanut Jaana Minkkisen opetusnäytteen antamisesta ja todennut opetusansiot hakemusasiakirjojen perusteella.

 

Esitys:

Tiedekuntaneuvosto toteaa, että YTT Jaana Minkkinen täyttää yliopistolaissa mainitut dosentin arvon edellytykset ja myöntää Minkkiselle sosiaalipsykologian, erityisesti lasten ja nuorten hyvinvointitutkimuksen (Social Psychology, special field Well-Being Research in Children and Adolescents) dosentin arvon Itä-Suomen yliopistoon.

 

Päätös:


Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa